Krav Maga, By V.L.C.


november 12, 2021 3:57 pm

Krav Maga is hebreeuws voor contactgevecht. Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF (Israeli Defence Force). Krav Maga is een uiterst effectief zelfverdedigingssysteem, tot voor kort een geheim systeem, slechts bekend bij de veiligheidsagenten van drie Israëlische inlichtingendiensten (Mossad, Shabak, Aman) en leden van Elite eenheden binnen het Israelische leger.

Krav Maga technieken zijn effectief en eenvoudig aan te leren en kunnen onder extreme stress-situaties worden toegepast. Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging, zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld. Het wordt gekenschetst door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog peil kan bereiken. Krav Maga werd zorgvuldig ontwikkeld voor het leger, justitie, veiligheidsdiensten en burgers.

Het systeem is vaak geprezen door ervaren vechters, vechtsporters, militairen en politieagenten, maar in beginsel spreekt Krav Maga ook beginners aan vanwege de eenvoudige en realistische benadering ten aanzien van persoonlijke veiligheid. Feitelijk is Krav Maga het ideale zelfverdediging systeem voor mannen, vrouwen, kinderen, ouderen en lichamelijk zwakkeren.