Tools voor een Good Mood

Introductie

Door mee te doen aan het programma van GoodMood ontdek je wat er voor studenten te doen is in Breda en leer je nieuwe mensen kennen. Ben je op zoek naar nog meer tools voor een good mood? Op deze pagina geven we je inspiratie. En mocht je een keertje een bad mood hebben, dan vind je hier tips om ondersteuning te vinden om daar wat aan te doen.

Tools voor een good mood

Wil jij inspiratie opdoen om je leven vanuit een positief standpunt te bekijken? Dan hebben wij leuke en waardevolle video’s, podcasts en TED talks voor je verzameld om je hierbij te helpen. Veel kijk- en luisterplezier!

Ted Talks
Podcasts
Netflix

Ted Talks

'10 ways to have a better conversation'

Als je werk afhangt van hoe goed je met mensen kunt praten, leer je veel over gesprekken – en dat velen van ons dit niet goed doen. Celeste Headlee heeft jarenlange ervaring als radiopresentator en weet precies wat een goed gesprek inhoudt: eerlijkheid, bondigheid, duidelijkheid en goed luisteren. In haar inspirerende talk deelt ze 10 praktische regels voor betere gesprekken. “Ga eropuit, praat met mensen, luister naar ze,” zegt ze. “En, bovenal, bereid je voor op verwondering.”

Kijken

'The brain-changing benefits of exercise'

Wat is het beste wat je vandaag kunt doen voor je brein? Bewegen! zegt neurowetenschapper Wendy Suzuki. Ze legt uit hoe regelmatige lichaamsbeweging je humeur en geheugen verbetert en je brein beschermt tegen ziektes zoals Alzheimer. Laat je inspireren om naar de sportschool te gaan en ontdek de kracht van beweging voor je mentale gezondheid.

Kijken

‘10 things you didn’t know about orgasms’

Een grappige TED Talk van Mary Roach waarin ze tien verrassende, bizarre en hilarische beweringen over orgasmes beschrijft. 

Kijken

‘Inside the mind of a master procrastinator’

Uitstelgedrag. Iets dat totaal nergens op slaat. In deze TED Talk deelt Tim Urban zijn inzichtelijk en hilarische kijk op dit onderwerp. Verder moedigt hij je aan om hard na te denken waarom je dit doet voordat je geen tijd meer hebt. 

Kijken

‘The power of vulnerability’

Een aangrijpende en grappige TED Talk van Brené Brown. Hierin vertelt ze over haar eigen persoonlijke zoektocht naar haarzelf en om de mensheid te begrijpen. 

Kijken

‘How great leaders inspire action’

Tijdens deze TED Talk licht Simon Sinek zijn simpele en krachtige model voor inspiratievol leiderschap toe. Het model legt hij uit aan de hand van voorbeelden zoals het bedrijf Apple en Martin Luther King Jr. 

Kijken

‘The secret of improving mental health’

In deze TED Talk deelt Mike Bardi zijn visie over het verbeteren van de mentale gezondheid over de hele wereld. Dit doet hij aan de hand van ‘’social therapy’’  –  het idee om mensen te inspireren om elkaar te helpen met bepaalde levensuitdagingen. 

Kijken

‘Why students should have mental health days’ 

Een ontzettende inspirerende TED Talk van Hailey Hardcastle. Hierin deelt ze haar mening over het feit waarom scholen studenten moeten ondersteunen met betrekking tot hun mentale gezondheid. 

Kijken

Podcasts

Gratis geld tips

Of je nu student, miljonair of werkloos bent: Gratis geld tips is dé podcast die je elke aflevering een stukje rijker maakt. Hoe? Door tips om slimmer met je geld om te gaan. Elke aflevering staat in het teken van een thema, waarbij geldnerd Eric Westerop en Tina de Bruin aan jou vertellen waar er geld bespaard kan worden. Want dat alles duurder wordt, hoeft niet te betekenen dat je meer geld kwijt bent. Gratis Geld Tips: tips voor gratis geld.

Luisteren

College Tour

College Tour is hét programma waarin studenten – onder leiding van presentator Twan Huys – spraakmakende gasten interviewen. Heb je de uitzending gemist? Geen probleem, luister hier de gesprekken terug!

Luisteren

Iets met pils

In Iets met pils de podcast delen de super getalenteerde, bovengemiddelde knappe en intelligente Bredase studenten Tyn en Senne hun kijk op onder andere actualiteiten, verhalen over poep, trends en het tragisch bestaan als student. Elke week zakt het imago dieper door een bodemloze put, maar gelukkig worden ze bijgestaan door telkens een nieuwe gast onder het genot van een mooie goudgele rakker.

Luisteren

Geldpraat

Geldpraat is dé podcast van het Nibud, waarin Joanné, Nanne en Max ontdekken wat geld betekent in de 21e eeuw. Want: iedereen heeft te maken met geld. Samen met een gast bespreken ze allerlei geldzaken die jou bezighouden aan de hand van een prikkelende vraag. Van schulden en armoede tot rondkomen na werkloosheid en van geld en relaties tot sparen of beleggen.

Luisteren

Death, Sex & Money

Anna Sale onderzoekt de grote vragen en moeilijke keuzes die vaak buiten de normale, beleefde gesprekken blijven.

Luisteren

Culturele Bagage

Over films, series, boeken en andere popculturele verschijnselen die ons blij maken, verbazen of hebben ontroerd. Over wat je niet mag missen, maar vooral: wat je van kunst kunt leren over het leven zelf. Met host Esma Linnemann word je samen met de cultuur experts van de Volkskrant elke week bijgepraat.

Luisteren

Een goed systeem

Yousef Gnaoui en socioloog en filosoof Willem Schinkel proberen in Een Goed Systeem problemen uiteen te zetten die zó groot zijn geworden dat het lijkt alsof er geen oplossingen meer voor bestaan. Aan de hand van verschillende audiofragmenten bespreken ze de geschiedkundige wortels, de functie in inzet van taal en de rol van media. Altijd in gezelschap van een gast die dichtbij de thematiek staat gaan ze tóch met elkaar op zoek naar een oplossing.

Luisteren

Ervaring voor beginners

Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin Theo Maassen exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken.

Luisteren

If we don't laugh, we'll cry

Twee zussen starten een podcast om open en eerlijk te praten over rouw en alle ongemakkelijke en soms bizarre situaties die erbij komen kijken.

Luisteren

Hoe overleef ik...de podcast?

Francine Oomen praat met twintigers en dertigers over volwassen worden in een tijd van burn-outs, studieschuld en toekomststress. Elke aflevering zit vol survivaltips, net als haar bekende Hoe overleef ik boeken. De gesprekken zijn inspiratie voor haar nieuwe boek: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

Luisteren

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders belangrijker was.

Luisteren

Gelukkige student

Deze podcast geeft je tips, inspiratie en inzichten om met minder stress door je studententijd te gaan. Deze podcast is een initiatief van Marian van Gelukkige Student. Zowel voor studenten die zelf kampen met stress als voor docenten die studenten hierin begeleiden kan deze podcast je veel inzicht en inspiratie geven.

Luisteren

Goed Voelen

Jezelf goed voelen lukt het beste als je begint bij goed voelen. John Sarbach geeft tips hoe je dat het beste doet. Hij gebruikt daarbij zijn eigen ervaringen en gebeurtenissen in het leven. Door die te gebruiken krijg je een inkijkje hoe een ervaren coach de hindernissen in zijn leven oplost. Daarnaast is John een speurtocht begonnen naar andere manieren van coachen.

Luisteren

Leven zonder stress

Veel aantrekkelijker dan deze titel wordt het niet. De maker van deze (Nederlandstalige) podcast gaat elke aflevering in gesprek met interessante gasten over minstens zo interessante onderwerpen. Zo gaat hij in gesprek met NLP-trainer Robin Stevens, sprak hij met auteur Olette Luitwieler over visualisatie en transformatiecoach Robert Bridgeman. De podcast bestaat al lang en al ontzettend veel onderwerpen zijn langsgekomen.

Luisteren

Self Service

Jerico Mandybur, de maakster van deze podcast, noemt haar show zelf een ‘inner beauty school’. In haar wereld wordt zelfliefde gevierd, zijn emoties een prachtig cadeau en is er volop aandacht voor astrologie en wijze lessen op het gebied van self-care. Daar komt nog eens bij dat Jericho’s stem heerlijk rustgevend klinkt. Ideaal om tot rust te komen na een drukke dag of te luisteren vlak voor het slapengaan.

Luisteren

Untangle

In elke aflevering van deze Engelstalige podcast staat een inspirerend verhaal centraal van iemand die ervoor heeft gekozen niet de regels van de massa te volgen, maar zijn/haar eigen pad te bewandelen. Daarnaast gaan de makers in gesprek met verschillende experts, bijvoorbeeld op het gebied van meditatie, stress en hormonen. In elke aflevering leer je hierdoor hoe je rust kunt vinden in een hectische wereld, maar ook hoe stresshormonen tot bedaren gebracht kunnen worden en wat meditatie kan betekent voor mensen. Er zijn al meer dan 180 afleveringen, en elke dinsdag verschijnt een nieuwe.

Luisteren

Mentally yours

Een wekelijkse podcast over mentale gezondheid van http://Metro.co.uk.

Ellen Scott en Yvette Caster gaan in gesprek met mensen die leven met een psychische aandoening, variërend van winkelmedewerkers tot beroemdheden. Ze willen informeren, begrip kweken en het stigma rondom mentale gezondheid doorbreken. Ellen leeft zelf met OCD, depressie en angststoornissen, terwijl Yvette een bipolaire stoornis en een eetbuistoornis heeft. Beiden weten hoe eenzaam het kan zijn om met een mentale aandoening te leven. Deze podcast biedt hoop en laat zien dat herstel mogelijk is.

Luisteren

Terrible, thanks for asking

Je kent het wel, wanneer iemand vraagt: ‘Hoe gaat het?’ en je gewoon “Goed” zegt, ook al ga je innerlijk kapot.

“Terrible, Thanks For Asking” is het tegenovergestelde daarvan. Nora McInerny vraagt mensen om hun ingewikkelde en eerlijke gevoelens te delen over hoe het écht met hen gaat. Het antwoord is soms verdrietig, soms grappig, en vaak allebei. Van American Public Media.

Luisteren

The Hilarious world of depression

Een podcast over depressies… met lachsalvo’s? Dat kan! Depressie is een ongelooflijk veelvoorkomende en isolerende ziekte die miljoenen mensen treft, maar die vaak gestigmatiseerd wordt door de samenleving. “The Hilarious World of Depression” is een serie eerlijke, ontroerende en, ja, grappige gesprekken met topcomedians die met deze ziekte te maken hebben gehad, gepresenteerd door de ervaren humorist en publieke radiohost John Moe. Luister naar gasten zoals Maria Bamford, Paul F. Tompkins, Andy Richter en Jen Kirkman om te horen hoe zij met depressie zijn omgegaan en toch kunnen lachen.

Als je zelf geen persoonlijke ervaring hebt met deze ziekte, is de kans groot dat iemand die je kent die dat wel heeft, of het nu een vriend, familielid, collega of buur is. “The Hilarious World of Depression” is geen medische behandeling en moet niet worden gezien als een vervanging voor therapie of medicatie. Maar het is wel een kans om wat inzicht te krijgen, een paar keer te lachen, en te beseffen dat mensen met een depressie niet alleen zijn en dat we ons samen allemaal een beetje beter kunnen voelen. American Public Media en HealthPartners’ Make It Okay-campagne zijn vastbesloten om het stigma rondom mentale gezondheid te doorbreken.

Luisteren

Verstrikt

Jaarlijks overwegen naar schatting zeker 400.000 Nederlanders om een einde aan hun leven te maken. Toch rust op het hebben van doodsgedachten een groot taboe, we praten er liever niet over. Dat gebeurt juist wel in Verstrikt, een persoonlijke podcast van Maarten Dallinga (Anoniem Intiem) voor Omroep Gelderland.

Meer informatie op omroepgelderland.nl/verstrikt. Praten over zelfdoding? Je kunt 24 uur per dag terecht bij 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of 113.nl. België: 1813 of zelfmoord1813.be.

Luisteren

In de Putcast

Lichtzinnige gesprekken over depressie en andere psychische stoornissen. Hoe gaat een mens door de dag en het leven? Natuurlijk, zo’n aandoening is vervelend. Maar gelukkig kan je met cabaretiers ook er om lachen. Jeroen Coolen praat met hen en andere creatievelingen over hun depressies en andere mentale aandoeningen.

Luisteren

Stad van Straks de podcast

Imke Vaes bespreekt in de podcast ‘Stad van Straks’ de meest schrijnende verhalen van Bredase jongeren. In de podcast De Stad van Straks vertellen Bredase jongeren over taboe-onderwerpen als problemen op de woningmarkt, eenzaamheid, geldproblemen en andere sores. Hoe zitten hun problemen in elkaar? Wat moet er gebeuren om ze aan te pakken en wat kunnen we nu al zelf doen?

Luisteren

Met Groenteman in de kast

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen.

Luisteren

LiefLeven podcast

In deze podcast wordt er ruimte gemaakt om te stralen! Dit wordt gedaan door meditatie, coaching en openhartige gesprekken. Zo kun je groeien en ontdekken wie je echt bent. 

Luisteren

Datevermaak

In deze podcasts zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten in 2021 betekent. Hierin leggen ze uit waarom daten zo ingewikkeld is aan de hand van leuke verhalen over hun eigen dates. Alle date dillema’s komen hierbij aan bod. 

Luisteren

Leef je mooiste leven 

Tijdens deze podcast wordt je geïnspireerd hoe jij je mooiste leven kunt leven. Dit wordt gedaan aan de hand van praktische informatie zoals persoonlijke ontwikkeling, geld, bewustzijn, geluk, levenskunst en innerlijke rust. 

Luisteren

Mahalia inspireert

Bij de podcasts van Mahalia helpt ze jou ontspannen. Dit doet ze door je in contact te brengen met jezelf aan de hand van meditaties, verhalen over spiritualiteit en tips over het volgen van je intuïtie. 

Luisteren

Omdenken Podcast

In de Omdenken Podcast kun je meeluisteren met openhartige gesprekken tussen Berthold Gunster en mensen die praten over hun problemen. Hierbij worden ze geholpen om hun probleem te laten verdwijnen of om zelfs om te denken! Het omdenken doet Berthold aan de hand van de Omdenkmatrix. Ook is het mogelijk om zelf deel te nemen aan een openhartig gesprek. 

Luisteren

De podcast psycholoog

Tijdens het beluisteren van deze podcasts helpt de podcast psycholoog je op momenten dat het leven even niet meezit. Dit wordt gedaan door in iedere aflevering een belangrijk psychologisch thema te behandelen waarin er tips worden gedeelt die in het dagelijks leven van toepassing zijn. 

Luisteren

Video's

Netflix

Tony Robbins: I am not your guru

Tony Robbins is een levenscoach. Zijn klanten houden van zijn onorthodoxe technieken. Deze documentaire volgt hem achter de coulissen van zijn grootste jaarlijkse optreden.

Kijken

Brené Brown, The call to courage

With humor and empathy, Brené Brown discusses what it takes to choose courage over comfort in a culture defined by scarcity, fear and insecurity.

Kijken

Headspace: Unwind your mind, an interactive experience

How are you feeling today? What would you like to do? Meditate, relax, or sleep? You choose. Headspace Unwind Your Mind is an interactive experience that allows you to “click” and choose your own, personalized breathing exercise. No matter what mind you have today, you can return tomorrow for an entirely different experience.

Kijken

The Mind, Explained

Wat gebeurt er in je hersenen wanneer je droomt? Of bij angstneuroses? Check de geheimen van je brein in The Mind, Explained. In afleveringen van steeds 20 minuten wordt ingezoomd op een onderwerp dat te maken heeft met onze hersenen.

Kijken

Headspace Guide To Meditation

Headspace takes a friendly, animated look at the benefits of meditation while offering techniques and guided meditations to jump-start your practice

Kijken

Heb je ondersteuning nodig?

Gaat het even niet zo goed met je en heb je ondersteuning nodig? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt? Dan kun je contact opnemen met je huisarts of met je mentor/vertrouwenspersoon op school. Ook kun je altijd bellen/mailen/chatten naar een van de onderstaande hulplijnen. Het kan enorm helpen om met iemand over je gevoelens te praten.

Online mini-interventies

Slaapproblemen, stress en piekeren zijn veelvoorkomende klachten bij depressies. Met behulp van de online mini-interventies verminder je je klachten en voorkom je een depressie door je klachten aan te pakken.

Slaapproblemen, stress en piekeren zijn veelvoorkomende klachten bij depressies. Met behulp van de online mini-interventies verminder je je klachten en voorkom je een depressie door je klachten aan te pakken. Ze zijn gebaseerd op verschillende elementen uit cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness en positieve psychologie. Belangrijke onderdelen zijn het dagboek en de modules met praktische informatie en oefeningen. Je leert er anti-pieker technieken, ontspannen en energie opladen. De trainingen zijn zelfstandig en los van elkaar te volgen.

Lees verder

PratenOnline

PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12-24 jaar, die zich down of gespannen voelen. Herken jij je hierin?

PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12-24 jaar, die zich down of gespannen voelen. Herken jij je hierin? Je kunt bij ParetnOnline.nl je gevoel testen en chatten met één van hun professionals. Ook kun je er informatie vinden over wie of wat zou kunnen helpen en nuttige links naar andere sites.

Lees verder

Grip op je dip

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je net iets te veel meegemaakt?

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je net iets te veel meegemaakt? Heb je last van sombere buien en geen zin om dingen te doen? Of betrap je jezelf steeds vaker op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen? Je bent niet de enige! Bij Grip op je Dip zitten professionele begeleiders die weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ze werken bij verschillende instellingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ze zijn universitair geschoold (meestal (GZ-)psychologen en orthopedagogen(-Generalisten)) en gespecialiseerd in preventie. Dat wil zeggen, in hun werk helpen ze te voorkomen dat iemand lang in een dip blijft zitten of in een depressie raakt.

Lees verder

Join Us

Wil jij vaker leuke dingen doen met vrienden? Maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken?

Wil jij vaker leuke dingen doen met vrienden? Maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Bij Join Us zijn ze er voor jou. Ze brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden!

Dat kan in real life, online of via de community. In Breda is nog geen Join Us locatie, maar op de Join Us community kom je eenvoudig in contact met andere jongeren (16-30 jaar). Praat met elkaar over verschillende topics, klets mee op discord en neem deel aan online events en Hang Outs op festivals.

Lees verder

Curio support

Als Curio student kun je voor een online hulpprogramma terecht op deze pagina. Je kiest zelf waar je aan wilt werken.

Als Curio student kun je voor een online hulpprogramma terecht op deze pagina. Je kiest zelf waar je aan wilt werken. Denk daarbij aan dingen als slecht slapen, gevoelens van angst of somberheid of het blijven piekeren. Met tips, oefeningen en door ervaringen van andere pak je jouw zorg(en) aan.   

Lees verder

BUas student well-being

On this site Well-being - Home (sharepoint.com) you can find all information on the student well-being offer at BUas, including an animation video and an infographic on the care structure so you know where to go when you need guidance. To highlight a few important buttons:

On this site Well-being – Home (sharepoint.com) you can find all information on the student well-being offer at BUas, including an animation video and an infographic on the care structure so you know where to go when you need guidance. To highlight a few important buttons: On the Student counselling (sharepoint.com) page students can schedule an appointment in the agendas of the student counsellors and psychologists.
Via the BEST button Register for free BESTtraining (sharepoint.com) students can find information about and register for free extracurricular training courses and activities.


Lees verder

TEJO

Er gebeurt heel wat in je leven. Soms zijn dat dingen waardoor je je onrustig, verward of onzeker voelt.

Er gebeurt heel wat in je leven. Soms zijn dat dingen waardoor je je onrustig, verward of onzeker voelt. Of situaties die je bang, boos of verdrietig maken. Wil je daarover praten zonder dat iemand anders dat te weten komt? Loop dan binnen bij TEJO-huis Breda.
Het TEJO-huis is een gezellige plek voor alle jongeren. Je kunt hier vrij binnen lopen om direct met iemand te praten of om een afspraak te maken. Je kunt ook een afspraak online of via WhatsApp maken. Een verwijzing of toestemming is niet nodig. Bovendien is het gratis en volledig vertrouwelijk.
Bij TEJO nemen ze je echt serieus. Het lucht op je verhaal te doen. En je zelfvertrouwen groeit doordat je leert om met een lastige situatie of probleem anders om te gaan. Zoek je een warm luisterend oor? Dan vind je dat bij TEJO.
Maandag t/m donderdag van 15:00 – 18:00 open inloop
Maandag t/m donderdag van 18:00 – 20:00 op afspraak

Lees verder

Hoe groot of klein je probleem ook is

Bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis hulp bieden. Via de chat, telefoon of email.

Bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis hulp bieden. Via de chat, telefoon of email. Betrouwbaar en professioneel. Ze staan allemaal voor je klaar met een luisterend oor, deskundig advies en handige tips.

Met het beantwoorden van een paar simpele vragen krijg je de keuze uit een of meer geschikte hulplijnen. En voorkom je dat je -al googelend- verdwaalt in het woud van instanties, hulpdiensten, websites en bedrijven.

De geboden ondersteuning verschilt: van het praten over je gevoelens met een vrijwilliger tot het inroepen van een professional in een situatie waarin de nood hoger is. Maar in alle gevallen zijn de aangesloten hulplijnen er om jou te helpen met een luisterend oor, deskundig advies en handige tips. 

Lees verder

Zorg voor elkaar

Soms kun je wel wat hulp gebruiken: een tijdelijk steuntje in de rug of zorg van een vrijwilliger of professional.

Soms kun je wel wat hulp gebruiken: een tijdelijk steuntje in de rug of zorg van een vrijwilliger of professional. Bij Zorg voor elkaar Breda kun je met al je vragen over hulp en zorg. Je bent daar altijd meteen aan het goede adres. Samen met jou zoeken ze naar een oplossing die bij jou past. Daarbij gaat het om wat jij nodig hebt, wenst, kunt en ervaart. Sommige vragen kunnen ze direct beantwoorden. Voor andere vragen maak je een afspraak, bijvoorbeeld bij jouw thuis of in een inlooppunt in de wijk. Zo’n gesprek is altijd gratis. Kijk op www.zorgvoorelkaarbreda.nl voor meer informatie.

Lees verder

FIKS

Ben jij ook op zoek naar wat je vervolgstap gaat worden? FIKS is het programma voor jou dat je helpt het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Het is een gratis programma waarbij geen studieachtergrond-eisen of specifieke denkniveaus worden gevraagd, iedereen is welkom.

Ben jij ook op zoek naar wat je vervolgstap gaat worden? FIKS is het programma voor jou dat je helpt het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Het is een gratis programma waarbij geen studieachtergrond-eisen of specifieke denkniveaus worden gevraagd, iedereen is welkom. Je gaat impact maken, je skills ontwikkelen en helpt tegelijkertijd ook nog een ander, mooi toch? Dit alles zodat je aan het einde van het programma meer richting krijgt in waar je gelukkig van wordt, waar je krachten liggen en zodat je met een mooie rugzak aan ervaring en zelfkennis je vervolgstap tegemoet gaan. Wat jij wil. Dat is FIKS. Want jouw ding, zo gefikst. Kijk voor meer info op onze website www.ikwilfiks.nl

Lees verder

Hey, het is oke

Je somber voelen, angsten hebben of gespannen zijn: bijna één op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening.

Je somber voelen, angsten hebben of gespannen zijn: bijna één op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. En in deze tijd van spanning en onzekerheid nemen klachten vaak toe. Toch praten we er weinig over. De mensen om wie we geven, kunnen daardoor ver weg voelen. En hoe weten we dan hoe het met iemand gaat?

Of je nu zelf last hebt van psychische klachten of iemand kent: praten houdt mensen dichtbij. Het zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en kan een stap zijn naar de juiste hulp. Daarom vind je op de website Hey, het is oke feiten en fabels over psychische klachten en tips om er op een fijne manier over te praten.

Lees verder

Avans: Student Support

Als Avans-student is Student Support je eerste aanspreekpunt voor vragen over begeleiding, ontwikkeling en welzijn. Je vindt hier bijvoorbeeld van alles over geldzaken, een kamer vinden of een balans vinden tussen studie en ontspanning.

Als Avans-student is Student Support je eerste aanspreekpunt voor vragen over begeleiding, ontwikkeling en welzijn. Je vindt hier bijvoorbeeld van alles over geldzaken, een kamer vinden of een balans vinden tussen studie en ontspanning. Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Via Student Support vind je eenvoudig wie je daarbij kunnen begeleiden.

Lees verder

Ben Baas

Jongerenwerk is er voor jou. Om te zorgen dat je wordt wie je bent, te doen waar je gelukkig van wordt.

Jongerenwerk is er voor jou. Om te zorgen dat je wordt wie je bent, te doen waar je gelukkig van wordt. Ze helpen je op weg, ook als je door de bomen het bos niet meer ziet. Ze kijken toe vanaf de zijlijn, gewoon naast je. Zonder een vingertje te wijzen, daar doen ze niet aan. Met al je hulpvragen, om verder te komen in het leven, kun jij bij hun terecht. Voor activiteiten, een goed gesprek of hulp waar je die nodig hebt. Zo ben je baas. Want dat wil je zijn, baas over je eigen leven. Ben Baas. Jongerenwerk Surplus.

Lees verder

+één

+één? Dat is een beetje meer aandacht, voor jezelf of voor een ander.

+één? Dat is een beetje meer aandacht, voor jezelf of voor een ander. Af en toe een welgemeend ‘hoe gaat het?’ voor die buurvrouw of die man die je altijd op straat ziet, een keer samen boodschappen doen of er op uit. In onze mooie stad, met mensen en mooie plekken in overvloed, helpen we elkaar.

Op +één vind je verhalen van de mensen uit de campagne én hoe zij ervoor hebben gezorgd dat ze zich minder alleen voelen. Ook vind je organisaties waar je terecht kan met vragen. Als laatste vind er je tips en tricks om jezelf of een ander te helpen om van het gevoel van eenzaamheid af te komen.
Dat is voor ons +één.

Lees verder

De Luisterlijn

Dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door kun je bellen met de Luisterlijn. Want praten lucht op.

Dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door kun je bellen met de Luisterlijn. Want praten lucht op. Als je pijn hebt of ergens over piekert, of als je je alleen voelt. De luisterlijn kan je een steuntje in de rug geven. De hulp is vrijblijvend en anoniem. Chatten of mailen kan ook via www.deluisterlijn.nl.

Bel: 088 0767 000

Lees verder

Breday

Heb je ondersteuning nodig op het gebied van werk, studie en/of geld? Neem dan een kijkje op www.breday.nl!

Heb je ondersteuning nodig op het gebied van werk, studie en/of geld? Neem dan een kijkje op www.breday.nl! Dit is dé plek waar je terecht kunt voor gratis ondersteuning en al je vragen. Je staat er namelijk niet alleen voor. Dagelijks geopend van 08.30 – 16.30 uur geopend op de Gravinnen van Nassauboulevard 3 in Breda. De koffie staat klaar!

Lees verder

Positieve gezondheid jongerentool

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte, het gaat er om dat je lekker in je vel zit! Via de jongerentool van Positieve Gezondheid krijg je inzicht in hoe het met jouw gezondheid gaat.

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte, het gaat er om dat je lekker in je vel zit! Via de jongerentool van Positieve Gezondheid krijg je inzicht in hoe het met jouw gezondheid gaat. Dit kan helpen om eens na te denken over wat voor jou belangrijk is en wat je kunt doen om je beter te voelen. Klik hier om de test in te vullen. Aan het einde van de test krijg je tips om zelf met je gezondheid aan de slag te gaan.

Lees verder

Tips en informatie

Je hebt vast weleens vragen. Over leuke en minder leuke dingen.

Je hebt vast weleens vragen. Over leuke en minder leuke dingen. Of je twijfelt ergens over. Veel vragen en twijfels kun je bespreken met je ouders, een familielid, een leerkracht of een vriend. Soms vind je het misschien fijner om eerst zelf wat te lezen over een bepaald onderwerp. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut kom je talloze onderwerpen tegen.

Lees verder

Jouw GGD

Via Jouw GGD vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat.

Via Jouw GGD vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat.

Lees verder

Alles Oké? supportlijn

Zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op werk, studie of school?

Zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op werk, studie of school? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Zit je iets dwars wat je echt even kwijt moet? Of heb je geen flauw idee waarom, maar je voelt je gewoon niet oké.

De Alles Oké Hulplijn biedt support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Alles is bespreekbaar. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. Je kunt gratis en anoniem chatten of mailen met een getrainde vrijwilliger, over elk onderwerp! Bereikbaar via: 0800-0450 en chat.

Lees verder