Locaties

Zoek de locatie die bij je past!

CultuurDIY

39Graden

Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153, Breda

<

Hou je van cultuur, theater, dans of muziek? Dan is 39Graden iets voor jou! Bij 39Graden vind je een community van professionals en jongeren. Achtergrond of ervaring is niet van belang, want door verschillende activiteiten ontstaat kruisbestuiving en word je uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen. Aanmelden is gratis!

Het Festival 39Graden is voor jong talent vaak de dé start. Multidisciplinair, dwars door de verschillende disciplines theater, muziek, dans en spoken word. Hier zien aanstormend talent en jonge professionals elkaars werk en leer je van elkaar.

Deelnemers worden in de aanloop naar het festival begeleid door jonge professionals uit het veld, ontmoeten andere talentvolle jongeren. Met masterclasses en workshops helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen.

Meer info
Clubs & GamesCultuurFoodOntmoetingen

Bank15

Locatie: Sint Janstraat 11, Breda

<

BANK15 Café is een plek voor ontmoetingen, een kop koffie of een biertje, proeven van wisselende nieuwe foodconcepten, een hapje eten van de eigen kaart, exposities bekijken én events bijwonen. Kortom, een plek waar alle ruimte is voor eigen initiatief en waar altijd iets te beleven is.

Op deze locatie is een makershowroom op de begane grond waar makers de ruimte krijgen een take-over te doen van de gehele ruimte, om te exposeren, evenementen en bijeenkomsten te organiseren.

In de kelder is een grote Brandstof keuken in samenwerking met Heineken en Sligro. Hier is de plek om nieuwe foodconcepten te testen, gewoon lekker te borrelen of een hapje te eten. Van dinsdag t/m zondag hebben ze altijd hun eigen menu. Daarnaast wisselen de makers met hun eigen concept.

Meer info
Cultuur

Belcrum Bios

Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153, Breda

<

Belcrum Bios, een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos, is dé plek om, onder het genot van een biertje, met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf te verliezen in een fijne film. Van (moderne) klassiekers tot hidden gems, elke twee weken zorgen wij voor de fijnste filmervaring.  

In Belcrum Bios zie je films die je eerder in de reguliere filmzaal hebt gemist óf die je zeker nog eens wil bekijken. Ook zit er soms een film bij die niet eerder in Nederland te zien was. Van (moderne) klassiekers tot hidden gems, het is altijd een goede filmhuis film. Elke twee weken, op dinsdagavond,  wordt Podium Bloos het gezelligste filmcafé van Brabant.

Meer info
OntmoetingenVerdieping

BO-diversity

<

BO is een personificatie, BO is open, ambitieus, optimistisch, omarmend en altijd in voor een feestje. BO is grenzeloos in woorden en daden, en zo ben jij ook!

BO is een organisatie die vooroordelen in de huidige maatschappij ziet als een bedreiging voor de minderheidsgroepen. BO draagt daarom bij aan het creëren van bewustwording, zodat vooroordelen met negatieve gevolgen zullen verdwijnen en BO niet meer hoeft te bestaan. De stichting informeert mensen over diversiteit en vergroot de acceptatie in onze samenleving. Dit wordt gerealiseerd door het tonen van diversiteit met evenementen, campagnes en trainingen die zich focussen op de schoonheid van je eigen identiteit.

Wil je meedoen? Op maandagen en donderdagen is het team van BO aanwezig op kantoor. Wil je een afspraak maken? Neem dan even contact op via telefoon of mail. Je kunt ze bereiken op info@bo-diversity.com.

Meer info
OntmoetingenSport

Boulderhal Bruut

Locatie: Spinveld 66, Breda

<

Boulderen is een spectaculaire vorm van klimmen. Je probeert de boulders (de uitgezette routes op kleur) te toppen op een wand van maximaal 4,5 meter hoog. Gecontroleerde bewegingen, krachtige passen en balans wisselen elkaar af om de top te bereiken. 

Geen ervaring met boulderen? Dat is geen enkel probleem! Meld het bij binnenkomst en zij geven je altijd een korte uitleg over de (veiligheids-)regels van de sport.

Bij Boulderhal Bruut in Breda vind je ruim 180 circuitboulders voor alle niveaus. Wekelijks worden er 16 boulders vervangen. Altijd genoeg te doen dus! Na het boulderen kan je nagenieten in hun gezellige café.

Meer info
Food

BRACK

Locatie: Speelhuislaan 173a, Breda

<

Bij BRACK ga je voor de lekkerste biertjes en (h)eerlijk eten met een verantwoord en origineel uitgangspunt. Ook een knipoog naar brak water omdat de locatie aan het water ligt en we bieren schenken die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn.

Bij BRACK is het puur en eerlijk, no-nonsens en diervriendelijk. Borrelaars stellen naar eigen wens hun borrelplanken samen uit de borrelvitrine met een steeds groter wordende keuze aan kaas, worst, potjes met lekkers en heerlijk brood.

Meer info

Breda Student App

Installeer de Student App op je telefoon en weet altijd wat er te doen is in Breda!

De Breda Student App geeft informatie over alles op het gebied van studenteleven, horeca, retail, cultuur en evenementen in Breda. Zo vind je in de app eenvoudig een restuarant, café of hotel, maar ook de leukste winkels of informatie over bezienswaardigheden, musea en evenementen. Daarnaast vind je in de app praktische informatie over studeren in Breda, wonen, sporten en studentenverenigingen.

Meer info
Sport

Bress

Locatie: Nieuwe Inslag 66, Breda

<

Students sport at BRESS! 🤩 Come and sport at BRESS for less than €10, – a month!

With your BRESS membership you can always make a reservation for group lessons, indoor sports with an instructor, fitness and play squash with a student discount. From the high schools in Breda, you cycle to our sports center within 5 minutes.

Besides enjoying the wide range of sports offered in our sports center, you can use your BRESS sports card to visit many sports partners with a discount, for example: swimming, ice skating, diving and bouldering. We also have local partners in Breda, such as Van Asch Horeca, Dagje uit Breda and Pasta Kantine, where you can get some great discounts as a BRESS member.

For each student there is something to do: sports, socializing, tournaments, activities or studying with a drink at our sports bar. Also check out our activity calendar on the website! Our slogan is therefore ‘More than just sports!

Meer info
Ontmoetingen

Buddy to Buddy

Locatie: Christiaan Huygensstraat 52, Breda

<

Buddy to Buddy koppelt Bredanaars met vluchtelingen zodat ze op een laagdrempelige en leuke manier elkaars werelden ontdekken.

Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen zij door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Meer info
Clubs & GamesCultuurDIYGroen & DuurzaamOntmoetingenSportVerdieping

Clubs @ BUas

Locatie: Breda University of applied sciences

Onder de noemer Clubs@BUas ontstaan initiatieven van studenten en docenten rondom een bepaalde interesse. Meld je aan als je bij BUas studeert, ze zijn allemaal in het Engels!
We noemen er een paar: Vintage Game club, Cooking club, Life drawing club, Book club, Gardening club, Yoga club, Neurodiversity club, Band Jam club, Arts and Crafts club.

Meer info
FoodGroen & DuurzaamOntmoetingen

De Brabantse Keukentuin

Locatie: Lage Kant, Breda - naast het voetbalterrein van PCP Breda

Help je mee in de buurttuin? Groenten en kruiden verbouwen, tiny forest en samen koken van de opbrengsten uit de tuin.

Iedere dinsdag samen koken en eten.

Meer info
Food

De Rooi Pannen Lunch, Dinner & Take Away Food

Locatie: De Rooi Pannen, Fellenoordstraat 93, Breda

<

Studenten van De Rooi Pannen heten je van harte welkom in het casual dining restaurant Pierre Durand. Restaurant Pierre Durand kenmerkt zich door steeds wisselende concepten en kleine gerechten, ontwikkeld en bedacht door de studenten zelf. Beleef een gezellige middag of avond met goed gezelschap.

Op het terrein van De Rooi Pannen is ook Brasserie Reduit te vinden. Studenten van de afdeling Toerisme & Recreatie verzorgen hier de lekkerste broodjes en andere warme lunchgerechten.

In casual dining – Pierre Durand kan je kiezen uit gerechten tussen de € 5,- en € 10,-.
Take Away in Brasserie Reduit: € 4,50 per gerecht.

Meer info
Sport

deCommune Yogastudio

Locatie: Belcrumweg 24 Breda

<

deCommune is a yoga & coaching focused organization located in Breda. deCommune offers Vinyasa, Hatha, Rocket, Yin Yoga and Meditation as well as coaching. We created deCommune as a collective space for us to join together, grow together and contribute meaningfully to deCommUnity.

Meer info
Groen & Duurzaam

Elemental Shop

Locatie: Bosschstraat 66, Breda

<

Wil je meer duurzaamheid in je leven brengen? Elke stap, groot of klein, naar een milieuvriendelijker leven is een stap om je te verzekeren van schone en mooie toekomst. Bij Elemental vind je verpakkingsvrije levensmiddelen, kruiden, thee, koffie en schoonmaakproducten. Ook is er een leuke selectie duurzame lifestyle producten en unieke lokaal gemaakte items.

Meer info
Ontmoetingen

ESN Breda

<

Voor internationale studenten en Dutchies die het leuk vinden om buitenlandse studenten te ontmoeten: check ESN Breda.

Meer info
Clubs & GamesFood

FoodHall Breda

Locatie: Reigerstraat 24, Breda

<

Van ticket to ride tot Weervolven, dammen en 30 seconds. Speel je favoriete bordspel in de Foodhall Breda. Dit is een plek waar altijd wat gebeurt, een plek waar je smaak steeds opnieuw wordt geprikkeld, een plek voor verrassende ontmoetingen. Je mag gratis spelletjes spelen, als je wat wilt eten of drinken bestel je het bij een van de kramen van de FoodHall.

Meer info
Ontmoetingen

Get a Grip Breda

Locatie: Nieuwe Prinsenkade 25, Breda

<

Je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. Op jezelf wonen, studiefinanciering regelen of een lening afsluiten? Hoe houd je dan overzicht over je administratie? En zorg je ervoor dat je elke maand uit komt met je geld en nog wat overhoudt om andere, leuke dingen, te doen?

Ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

getagrip.breda@humanitas.nl / 06-51006604 / https://www.gripopjemoney.nl/

Meer info
Ontmoetingen

HOST. Breda

Locatie: Belgieplein 6, Breda

<

Host. is an international student group that wants to connect new international students and young adults. Even though they are a Christian group, they are excited to welcome people with all different views on life. They believe that there is beauty in diversity and we can learn from each other. They meet every Thursday at 18h30.

A buddy family is a household that is open to have international students at their place for a meal and share their (Dutch) culture. It could be done at Christmas time for students who cannot go to their homecountry. In this way, they encourage connections outside of the known environment. You can also become a buddy family if you are not Dutch.

Reach the Student Representative Breda Betty by email to sign up: Betty.Sari@ifes.nl

Meer info
Clubs & GamesCultuurOntmoetingen

House of Wax - F.I.G.H.T

<

House of Wax en hun F.I.G.H.T. zwaardvecht- en stuntschool worden veel gevraagd bij re-enactment events en fantasy- en historische evenementen. Hou je van ridders, geschiedenis en fantasy en kruip je graag in een rol? House of Wax voert uit waar andere alleen maar van dromen.

Meer info
OntmoetingenVerdieping

Humanistisch Verbond, werkgroep West Brabant                                      

<

Hoe wil jij je leven leiden? Hoe houd jij je staande in onze maatschappij? Hoe kun je keuzes maken uit de veelheid aan mogelijkheden? Wil je daarover met anderen in gesprek?

Je kunt deelnemen aan activiteiten die de werkgroep maandelijks organiseert, zoals thema avonden, cursussen, gespreksgroepen of wandelingen. De werkgroep kan je ook helpen bij het opzetten van een gespreksgroep. Het Humanisme staat voor een menswaardige samenleving, waarin waarden als vrijheid, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid van belang zijn.

Wil je in contact komen? Mail dan naar humanismebrabant@gmail.com

Meer info
Sport

Krav Maga, By V.L.C.

Locatie: Tielrodestraat 46, Breda

Krav Maga is hebreeuws voor contactgevecht. Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF (Israeli Defence Force). Krav Maga is een uiterst effectief zelfverdedigingssysteem, tot voor kort een geheim systeem, slechts bekend bij de veiligheidsagenten van drie Israëlische inlichtingendiensten (Mossad, Shabak, Aman) en leden van Elite eenheden binnen het Israelische leger.

Krav Maga technieken zijn effectief en eenvoudig aan te leren en kunnen onder extreme stress-situaties worden toegepast. Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging, zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld. Het wordt gekenschetst door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog peil kan bereiken. Krav Maga werd zorgvuldig ontwikkeld voor het leger, justitie, veiligheidsdiensten en burgers.

Het systeem is vaak geprezen door ervaren vechters, vechtsporters, militairen en politieagenten, maar in beginsel spreekt Krav Maga ook beginners aan vanwege de eenvoudige en realistische benadering ten aanzien van persoonlijke veiligheid. Feitelijk is Krav Maga het ideale zelfverdediging systeem voor mannen, vrouwen, kinderen, ouderen en lichamelijk zwakkeren.

Meer info
DIY

Makersbase | Nieuwe Veste

Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

<

Bij de Craft Community in de Makersbase ga je aan de slag met naaimachine, lockmachine, punchmachine, laser, 3d printer en natuurlijk met je eigen handen. Craft Community zorgt voor materialen en apparatuur. Heb je een eigen project neem gerust je eigen spullen mee! Iedere woensdag van 18.00 tot 22.00 uur.

Wil je jouw skills verbeteren in programmeren, elektronica, 3D ontwerpen en printen, lasersnijden of Arduino? Kom dan langs bij de Tech Community in de Makersbase, neem een project mee om aan te werken. De machines en gereedschappen staan voor je klaar! Iedere donderdag van 18.00 tot 22.00 uur.

Meer info

MOOIWERK

<

Van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Ben je geïnteresseerd in het doen van vrijwilligerswerk in Breda? Kies vooral iets dat past bij jouw eigen interesses en talenten. Er is altijd wel iets te doen dat perfect past bij jou! Bekijk de vacatures of doe eerst de test als je benieuwd bent welk vrijwilligerswerk bij jou past.

Meer info
CultuurFoodOntmoetingenVerdieping

Nieuwe Veste

Locatie: Molenstraat 6, Breda

<

Nieuwe Veste bestaat uit de Bibliotheek Breda, Centrum voor de Kunsten en Cultuurwinkel Breda. Prikkel je zintuigen op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Je kunt bij Nieuwe Veste cursussen en lessen volgen, boeken en materialen lenen en deelnemen aan hun activiteiten. Nieuwe veste is de plek om te studeren, elkaar te ontmoeten en te lunchen!

Meer info
Food

ONS Restaurant

Locatie: Evert Spoorwaterstraat 41, Breda

In het wijkrestaurant van ONS in Geeren-Zuid is het goed toeven! Iedere werkdag is het mogelijk om te lunchen en te dineren in ONS Restaurant. Op deze dagen wordt tussen de middag, van 12.00 – 15.00 uur, een lunch geserveerd. En op maandag t/m vrijdagavond schuif je van 17.00 – 19.00 uur aan bij het buurtdiner. Voor € 5 per persoon eet je dan het gerecht van de dag (bekijk het weekmenu op de facebook-pagina). Reserveer hier!

ONS label Breda is een sociale coöperatie die maatschappelijke impact maakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en werkervaring te bieden binnen een van haar bedrijfsonderdelen en duurzaam te laten uitstromen naar betaald werk. Ook biedt ONS label Breda stageplaatsen, arbeidsmatige dagbesteding en trainingen.

Meer info
Clubs & Games

Onstage Experience

Locatie: Ginnekenstraat 88A, Breda

<

Stap in de wereld van dance-festivals en maak in deze gloednieuwe attractie samen met je vrienden mee hoe het is om een wereldberoemde dj te zijn! 7 interactieve belevingsruimtes nemen je mee door een club, een fotoshoot en een muziekstudio. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een dancetrack, persfoto’s, eigen graphics en special effects, tot dit samenkomt in jouw eigen digitale show. Je gaat naar huis met unieke foto’s voor je tijdlijn, een muzieknummer en een eigen aftermovie!

Meer info

OpenKoffie Breda

Locatie: Nieuwe Veste / FoodHall Breda

<

“For good ideas and true innovation you need human interaction.”.

OpenKoffie offers free Self-Development Courses and a great opportunity to meet people at their events! OpenKoffie offers you the opportunity to participate in weekly events for free:

Every Saturday – 15h00 – 17H00
Nieuwe Veste (Molenstraat 6, Breda)
Public Speaking

Every Tuesday: 18h00 – 20h00
FoodHall Breda (Reigerstraat 24, Breda)
Board Game Night

Meer info
OntmoetingenSport

Pier15

Locatie: Veilingkade 12, Breda

<

Pier15® een paradijs voor elke skateboarder. Met één van de mooiste skateparken van Europa en een buitenbowl kan iedere skateboarder hier onbeperkt los gaan. Maar daar begint hun verhaal pas, want de skateboardcultuur staat voor zoveel meer. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen staan centraal bij Pier15®.

Meer info
CultuurOntmoetingen

Poppodium Phoenix

Locatie: Belcrumweg 60, Breda

<

Bij Phoenix kan je terecht voor verschillende concerten, compleet ingerichte repetitieruimtes, opnamestudio, productiewerk, Cd-presentaties, cursussen, verhuur van apparatuur, internationale uitwisselingsprojecten en nog veel meer!

Het Phoenix-terras is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 20.00 uur.

Wil je vrijwilliger worden bij Poppodium Phoenix? Dat kan ook, kom langs!

Meer info
DIY

Repair Café

Locatie: zie website voor verschillende Repair cafés

Bij Repair Café’s kun je je kapotte spullen samen met deskundige vrijwilligers repareren.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) te  repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Meer info
Groen & Duurzaam

Reshare Store

Locatie: Markendaalseweg 50, Breda

<

Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld 17 kg kleding en textiel weg. Kleding die vaak nog hartstikke goed gebruikt kan worden. In de ReShare Stores wordt mooie kleding voor een eerlijke prijs aangeboden én , aan iedereen die daar behoefte aan heeft, een kopje koffie en een luisterend oor .

Bij de Reshare Store is kleding te vinden voor wie met weinig moet rondkomen, maar ook voor wie een voorkeur heeft voor tweedehands kleding vanuit milieuoogpunt of simpelweg omdat je op zoek bent naar iets unieks. De opbrengst komt volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, bijvoorbeeld aan projecten met tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie.

Meer info
Verdieping

Sense

Locatie: GGD West-Brabant, Doornboslaan 225-227, Breda

<

Bij Sense stel je al je vragen die met seksualiteit, relaties of anticonceptie te maken hebben. Alles ie bespreekbaar, denk bijvoorbeeld pijn bij het vrijen, erectieproblemen, grenzen aangeven. Je kunt chatten, bellen, mailen of een persoonlijke afspraak maken bij jou in de buurt!

Meer info
CultuurDIYFoodGroen & DuurzaamOntmoetingen

STEK

Locatie: Veilingkade 9a, Breda

<

STEK is een creatieve broedplaats voor ondernemers.

In de Bredase wijk de Belcrum vind je op het terrein van STEK ateliers, winkeltjes, werkplaatsen, galeries en kantoorunits. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. Er is een gezamenlijke kantine met keuken, flexwerkplekken en een stadsbus voor vergaderingen, presentaties en brainstormsessies. Of het nu gaat om hergebruikte (kerst)bomen of een stadsmoestuin, groen speelt een belangrijke rol op het terrein. Duurzaamheid en hergebruik staan op STEK hoog in het vaandel. Net zoals samenwerken. Er is volop ruimte voor experimenteren, culturele uitspattingen, eigenzinnige kunst en creatief ondernemerschap.

Meer info
Groen & DuurzaamSport

Tücsi Yoga

Locatie: Rawfit Zandberg, Marijke Meustraat 44, Breda

<

Tücsi Yoga – The green grasshopper believes it’s our choice to choose. Choose life, love, yoga and sustainability. Be the change and close the loop. Choose your yoga style, pick a date and book a class.

Tücsi Yoga not only promotes a healthy lifestyle but also a sustainable yoga space. They offer yoga classes and have an online sustainable yoga products and gift store. GoodMood students are invited to their Sunday morning yoga class from 10h15 till 11h15, Thursdays from 18:30 till 19h30 and Fridays from 18h00 till 19h00. The lesson is given in English. 

The first introductory lesson is free. Use HOPPER10 to book your first class.
Thereafter yeach lesson or cl;ass pass is 10% off. Use the code G10203DMOOD at the online checkout to book your yoga class.

Meer info
Sport

Yogasite

Locatie: Dr. Struyckenstraat 165, Breda

<

Yogasite is een plek voor yoga, natuurlijk, maar ook kun je hier lekker rustig studeren of een hapje eten.

Bij Yogasite geven ze les vanuit het principe van Pralaya Yoga. Deze vorm van yoga is ontwikkeld door Robert Boustany en is gebaseerd op de gedachte dat balans in al je gewrichten ervoor zorgt dat energie in je lichaam optimaal kan stromen. Deze balans wordt gecreëerd door middel van twee elementen, namelijk het losmaken van bindweefsel en het sterker maken van zwakke spieren.

Meer info
Sport

You are the Buddha

Locatie: Station Breda (gelegen binnen in het station, naast Starbucks), Gravinnen van Nassauboulevard 37, Breda

<

Wil je graag wat leniger en sterker worden? Wil je meer rust in je hoofd krijgen? Altijd al eens yoga willen proberen, maar is de stap naar een yogastudio te groot? Probeer eens een yogales bij You are the Buddha. Niet zweverig, geen moeilijke oefeningen, maar gezond bewegen en goed ademhalen.

Meer info